HTML

Kerekerdő Kutyanapközi

A Kerekerdő Kutyanapközi nem egy munkahely, hanem az életem része. Az itt megforduló kutyák családom tagjává válnak egy időre, egyek lesznek a saját kutyáim közül. A létszám változó, de egy biztos: mindig történik valami. :)

Friss topikok

  • kutyanapközi: @m.bernadette: Igen minden együtt. A csak hús nem biztos, hogy elég tápanyagot, ásványi anyagot és... (2013.01.06. 21:40) Etetés nyersen 2. rész
  • kutyanapközi: Nem tudnám megmondani, hogy milyen rendszeresen koplalnak, de van, hogy nem kapnak enni. A hizlalá... (2012.11.19. 10:29) Etetés nyersen 5. rész

2012.10.31. 09:00 kutyanapközi

Bodza, vidámság, jókedv!

bodza6.jpgBodza a golden lány egy hétvégére jött hozzánk. Mindig ad egy biztonságot, ha Tükörsulis kutyára kell vigyáznom, mert ez biztosíték egy bizonyos szintű kézben tarthatóságra és együttműködési hajlamra. Bodza rendkívüli energiákkal megáldott kutya, de nagyon nyugodtan viselkedett az autóban amíg hazaértünk. Este volt, és mivel otthon is kertben lakik, bezártam az egyik kifutónkba ahol két szigetelt kutyaház közül választhatta ki a számára szimpatikusat. Az éjszaka csöndben telt, csak a szomszéd Borzikára kellett egyszer rászólnom, hogy ne ugassa Bodzát. Reggel nagy ugrálással és örömmel várt Bodza, mikor kiengedtem villámként cikázott a terület közepén, Kumisz pedig kemény fél percig próbált vele lépést tartani, aztán odajött hozzám, és úgy döntött, hogy majd bevárja. Bodza első szóra hallgatott rám, úgyhogy ahogy kicsit lenyugodott kiengedtem hozzá a csajokat (Maszatot és Rakshát) és Bocit. Boci egy ideiglenesen nálunk lakó ivartalanított kuvasz kan. Erről csak ő nem tud, semmi kuvaszos nincs a viselkedésében, nyugodt, kiegyensúlyozott, a végletekig barátságos mindenkivel. Nagyon megtetszett neki az új lány, úgyhogy minden erejét összeszedve rohangált és játszott 

bodza1.jpg

Bodzával, ami neki nem kis teljesítmény mert a nagy testméret mellett egy kis súlyfelesleget is mozgatnia kell. Körbe sétáltunk az erdőbe, aztán hátra a magas fűbe. Azért itt már Bodza is elfáradt egy kicsit, úgyhogy szaladgálás helyett belehempergett a fél méteres vizes fűbe, majd belefeküdt.

bodza2.jpg

Bodza szemmel láthatólag elégedett volt a hellyel, úgyhogy nyugodt szívvel kint hagytam a többi kutyával napközben, és csak néha néztem ki, hogy mit csinál. Vagy feküdt a ház előtt, vagy sétálgatott a kutyákkal.

A vasárnap is ilyen jó hangulatban telt. Bodza teljesen jól passzolt a kutyákhoz, és semmi gond nem volt vele. Mielőtt érte jöttek gyorsan kikeféltem a szőréből a bogáncsokat amiket az erdőben összeszedett. Hanna (a kislányom) hétfőn meg is kérdezte tőlem, hogy hol van a Bodza? „Hazavitte a gazdája?” Legörbült a kis szája: „Én akkor most mit csináljak?” 

Szólj hozzá!

Címkék: golden retriever kutyapanzió Bodza


A bejegyzés trackback címe:

https://kutyanapkozi.blog.hu/api/trackback/id/tr734877108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása