HTML

Kerekerdő Kutyanapközi

A Kerekerdő Kutyanapközi nem egy munkahely, hanem az életem része. Az itt megforduló kutyák családom tagjává válnak egy időre, egyek lesznek a saját kutyáim közül. A létszám változó, de egy biztos: mindig történik valami. :)

Friss topikok

  • kutyanapközi: @m.bernadette: Igen minden együtt. A csak hús nem biztos, hogy elég tápanyagot, ásványi anyagot és... (2013.01.06. 21:40) Etetés nyersen 2. rész
  • kutyanapközi: Nem tudnám megmondani, hogy milyen rendszeresen koplalnak, de van, hogy nem kapnak enni. A hizlalá... (2012.11.19. 10:29) Etetés nyersen 5. rész

2012.10.28. 09:00 kutyanapközi

Etetés nyersen 2. rész

4. nap

A kutyák izgatottan várják reggel és este az adagjukat. Egyelőre úgy tűnik nincs bajuk tőle. A székletük teljesen normális, se a zöldség, de a csontok nem látszanak benne, és hasmenésük sem lett. (Ennek nagyon örülök, mert Bikficnek egyszer egy sima tápváltástól durva bélgyulladása lett.) Vettem lucerna port, és mostantól minden másnap petrezselyem helyett ezt kapnak bele. 3 teáskanál Bikficnek, és 1 Kumisznak. Olivaolajból 3 evőkanalat kap Bikfic és egyet Kumisz, almaecetből pedig egy evőkanalat Bikfic és egy kiskanállal Kumisz. A reggelihez egy kis forralt vizet is szoktam keverni, hogy test meleg legyen. Az este farhát odaadás kényelmes, mert semmit nem kell vele csinálni, de reggeli kotyvasztást még meg kell szoknom. A kutyák már megszokták, és úgy tűnik mintha híznának is, bár lehet, hogy csak képzelődöm. Mindenesetre jó lenne, ha ennél kicsit kevesebbet lehetne majd nekik adni. Még mindig tartok attól, hogy túl sok csontot kapnak, próbálok csont nélküli húst beszerezni.

Ma ledaráltam a következő adag zöldséget – alma-répa és káposzta-répa adagokat. 4 kiló répából és 2-2 kiló almából és káposztából lett egy havi adag. Elment vele majdnem 2 óra…

A rizs amit a múltkor főztem ma reggelre fogyott el. 

4 komment

Címkék: etetés nyers hús BARF


A bejegyzés trackback címe:

https://kutyanapkozi.blog.hu/api/trackback/id/tr274868372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajdu Ildi 2012.10.28. 22:42:16

Szia Nati!!
Ha emlékszel...Hajdu Ildi a dömösi "Hajdu szülinapról". :-)
Érdeklődve olvasom a blogodat, mi is éppen ételváltáson vagyunk a kutyáinkkal. Tudod, ők is ott voltak a bulin, mindketten fajtiszták, ami a bolognese-nél nem gond, de a francia bulldognál igen.
Egyfolytában allergiás, véresre vakarja magát, rendszeresen injekciókkal szüntetik meg a problémáit.
Most kezdtem én is főzött ételt adni nekik, igaz ebben is van csirke, de talán ezt bírni fogja.
Viszont az adagokkal gondom van.
A Nyafi 11 kg körül van, keveset mozog. Főztem farhátat, zúzát, pulykahúst és sok sárga-fehérrépát is bele, plusz rizst.
Almát nem, de legközelebb beleteszem.
Szerinted súlyra adagoljam? Ők naponta csak egyszer esznek.
Várom válaszod!
Ildi

kutyanapközi 2012.10.29. 13:55:34

@Hajdu Ildi: Szia Ildi!
Persze emlékszem a kutyusokra is. :) Azt olvastam, hogy a kutya főzött kaja napi adagja a testsúlyának 2-3%-a kell legyen. Persze ez sok mindentől függ, a kutya anyagcseréjétől, mennyit mozog, évszak stb. Elég hamar látszik ha a kutya túl sokat kap - már egy-két hét alatt ki tud gömbölyödni - akkor kevesebbet kell neki adni. Szerintem látni fogod. Majd szólj, hogy hogyan alakult Nyafi allergiája, kíváncsi vagyok!
Nati

m.bernadette 2013.01.06. 21:36:17

SZia!

EZ a mennyiség rizzsel, zöldség-gyümölccsel együtt értendő? Vagy lehet tisztán nyers húsból is? Most szeretnék áttérni. Egyszerűen nem tudok annyi tápot adni a kutyámnak, hogy hízzon. Ráadásul abból is csak a speckót eheti. Iszonyúan hullik a szőre is, amióta megoperálták. Sajnos nagyon gyengék és rossz minőségűek a belei. Gyanítom valami folyamatos gyulladás van a szervezetében. De senkinek tippje nincs, merre kellene indulni. EZért gondoltam, hátha a "tiszta" táplálkozás segítene.
Köszi
Detti

kutyanapközi 2013.01.06. 21:40:52

@m.bernadette: Igen minden együtt. A csak hús nem biztos, hogy elég tápanyagot, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz.
süti beállítások módosítása